Ukrajnai események

Kedves Lakótársaim!

2022.03.06-án (vasárnap), 10-17 óráig tovább folytatjuk az adománygyűjtést a Könyvtár épületében (Ürömi könyvtár: 2096 Üröm, Dózsa György út 18.), a civil helyiségében.

Kérem adományaikkal segítsék továbbra is a háború miatt kritikus helyzetbe került ukrajnai embertársainkat nehéz helyzetükben!

A menekülőknek elsősorban melegben töltött éjszakákra és mindennapi szükségleteik ellátására van szükségük.

Szeretetszolgálatokkal egyeztetve az alábbi adományokat váriuk:

  • Meleg étel konzervek, instant levesek, keksz, édesség, stb.
  • Italok (gyümölcslevek, szívószálas kis üdítők, ásványvizek),
  • Takarók, párnák, plédek, hálózsákok, ágynemühuzatok, törölközők,
  • Termoszok,
  • Babáknak étel, innivaló, babaápolási termékek, pelenka, nedves törlőkendők
  • Tisztálkodószerek / higiéniás csomagok,
  • Tisztítószerek,
  • Mosószer, öblítő,
  • Vény nélkül kapható általános gyógyszerek, eszközök (lázcsillapító, fájdalomcsillapítók, fertőtlenítőszerek, kötszerek, lázmérő, kézfertőtlenítő)
  • Ruházati termékeket, játékokat egyelőre kérem ne hozzanak, ha szükséges célzottan fogunk kérni,

Azokat a többlet adományokat melyeket nem használunk fel itt Ürömön, munkatársaink községünk teherautóival juttatják el a Református Szeretetszolgálat adomány-átvevő pontjára.

A vasárnapi adománygyűjtő napunkat követően hétköznaponként, a Könyvtár (2096 Üröm, Dózsa György út 18.) nyitvatartási idejében (K, Sz: 12.30-19.00, Cs, P: 8.00- 14.00,),
valamint az INO épületében (hétköznaponként: 8.00-16.00 között) fogadja a további adományokat.

Amennyiben lenne egyéb felaiánlás, vagy éppen a befogadottak támogatására lenne szükség, kérjük jelezzék azt az Ürömi Polgármesteri Hivatal pmh@urom.hu e-mail címen, ahol felveszük Önökkel a kapcsolatot.

Szintén ezen az E-mail címen információkat gyűjtünk a családokhoz befogadottakról.
Erre azért lesz szükség, ha a háborús menekülteket érintő információhoz jutunk, ha segítségre van szükség, akkor kapcsolatba tudjunk lépni.
(pi: oktatási intézmények, egészségügyi ellátás, akár foglalkoztatás kérdéskörben)

Az alábbi adatokat szeretnénk elkérni:

• befogadó és a befogadott kontakt elérhetőségeit,
• név,
• születési dátum, hely

Köszönjük szíves együttműködésüket!


 KIEMELKEDŐEN SIKERES ADOMÁNYGYŰJTÉS ÜRÖMÖN!

Múlt hétvégén adománygyűjtést szerveztünk a Könyvtár épületében a határaink mellett dúló háború elől menekülő, krízis helyzetben lévők megsegítésére.
Segélyszervezetekkel egyeztetve leginkább olyan dolgokat kértünk, amik nehéz helyzetbe jutott családoknak jelen pillanatban segítségül szolgálhatnak.

A szombati napon kialakítottuk az Önkormányzat által fenntartott INO (Idősek Napközi Otthona) épületében befogadására alkalmas helyiséget, ahova a tegnapi nap folyamán az első család már meg is érkezett. A családfő azóta el is helyezkedett egy ürömi vállalkozónál. A további férőhelyekre az érkezések egyelőre folyamatban vannak.

Az ürömi lakosok példás hozzáállásának köszönhetően annyi adomány gyűlt össze, hogy tudtuk támogatni a Üröm-Pilisborosjenő Református Egyház Község, és egyéb befogadó családoknál elhelyezett menekülteket, valamint ezen kívül még 2 teherautónyi adományt is tudtunk szállítani a mai napon a Református Szeretetszolgálat részére.

Hivatalunk a Könyvtár nyitvatartási idejében (K, Sz: 12.30-19.00, Cs, P: 8.00-14.00,) valamint az INO épületében (hétköznaponként: 8.00-16.00 között) fogadja a további adományokat.

Ezúton köszönjük az eddigi és a jövőbeli adományaikat!

kép1 TH kép2 TH kép3 TH