A koronavírus járvány idején településünk példátlan összefogásról és empátiáról tett tanúbizonyságot. Szolgálatunkhoz 2020 áprilisában 300.000 Ft pénzadomány és 15 doboz tartós élelmiszer érkezett.

Az élelmiszercsomagok 20 család/egyedül élők körében kerültek kiosztásra, melyek elsősorban tartós élelmiszert és tisztálkodási szereket tartalmaztak.

A pénzadományból tartós élelmiszer vásárlására és rezsidíjak rendezésére került sor olyan ügyfelek részére, akik elveszítették munkájukat vagy a járvány miatt nehéz élethelyzetbe kerültek. A pénzadományból eddig 15 család támogatására került sor.

Köszönet a családok nevében az összefogásért, az önzetlenségért!


Az Ürömi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti alapellátást biztosít. A szolgáltatás feladata a gyermekek védelmének, egészséges testi-lelki fejlődésének támogatása, illetve családtagok számára segítségnyújtás. Célunk a veszélyeztetettség feltárása, mérséklése és megszüntetése, valamint a gyermek családból történő kiemelésének megelőzése.

Kiemelten fontosnak tartjuk a megelőzést, ezért a szolgálatunk észlelő - és jelzőrendszert működtet, melynek a tagjai:

  • egészségügyi szolgáltatók (védőnői szolgálat, házi gyermekorvosi szolgálat)
  • nevelési-oktatási intézmények (iskola, óvoda, bölcsőde)
  • rendőrség
  • egyházak
  • ügyészség, bíróság

Ha környezetében gyermekbántalmazást, vagy más veszélyeztetést észlel, a jelzőrendszeri tagok mellett a lakosság is jelzéssel élhet az alábbi elérhetőségeken:

Ürömi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat

2096 Üröm, Iskola u. 10.

E-mailen: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  

Tel.: 06-20-289-8054

Feladatunk továbbá a felnőtt lakosság, idősek tájékoztatása, számukra nehéz élethelyzetekben segítségnyújtás. A szolgálat célja a lakosság figyelmének felhívása a szolgálat működésére, tájékoztatás, adományközvetítés, kapcsolatteremtés a lakosság és a szolgálat között.

Ügyfélfogadási idő:

Hétfő: 8.30- 13.00

Szerda: 10.30- 15.30

Péntek: 8.30- 12.00

A koronavírus járvány miatt jelenleg a személyes ügyfélfogadás szünetel, de a szolgáltatásnyújtás folyamatos. Forduljanak a szolgálathoz bizalommal! A szolgálatatásnyújtás anonim módon történik.

Tisztelettel,

Petromán Anikó
Ürömi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat
szolgálatvezető


Tisztelt ürömi lakosok!

A koronavírus járvány miatt mindannyian új helyzet és új kihívások elé nézünk. Fontos az összefogás és a közösség ereje, az egymásra való odafigyelés.

SEGÍTSÉGNYÚJTÁS

Kérünk Mindenkit, hogy a családjaikban élő időseket hívják fel és érdeklődjenek arról, miben tudják támogatni őket! Ha a látókörükben él olyan egyedülálló idős, mozgásában korlátozott személy, akinek SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE BEVÁSÁRLÁSBAN, GYÓGYSZEREK KIVÁLTÁSÁBAN, hívja az Ürömi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatot a 06-20-289-8054-es telefonszámon!

A koronavírus járvány ideje alatt kiemelten fontos a LELKI EGÉSZSÉGVÉDELEM. A családok számára kihívást jelent a helytállás, az optimista látásmód megőrzése, míg mások egyedül, esetleg magányosan töltik ezt az időszakot vagy éppen munkájuk elvesztése okoz megpróbáltatást.

A szolgálat figyelmükbe ajánlja a segítő beszélgetést, melyet az ürömi lakosok térítésmentesen vehetnek igénybe a szolgálatnál. A segítő beszélgetés telefonon történik, de más formában is megoldható (Messenger, Skype). Aki szükségét érzi és szívesen beszélgetne az őt foglalkoztató problémákról, jelentkezzen bátran az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Telefonon: 06-20-289-8054 (kedden és csütörtökön: 10.00-12.00 között)

SEGÍTSÉGKÉRÉS

A szolgálat szívesen fogad pénzbeli támogatást a rászoruló lakosok támogatására.

Az Ürömi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat számlaszáma:

11784009-15772299 OTP Bank

A közleményben kérem, tüntessék fel, "adomány"!

Az adományok összegéről a lakosságot havonta tájékoztatjuk a www.urom.hu honlapon és a fb-oldalunkon, illetve arról is, hogy hány család és ügyfél részesült támogatásban. Adatvédelmi okok miatt az adományozók nevét csak monogrammal tüntetjük fel a havi tájékoztatóban.

Tartós élelmiszer felajánlásokat továbbra is fogadjuk az alábbi címen:

Ürömi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat

2096 Üröm, Iskola u. 10.

Köszönjük támogatását!

Tisztelettel,

Petromán Anikó
szolgálatvezető

 
FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterMyspace bookmark